Den Førstefødte- den første jernskulptur

Selv den længste rejse starter med det første skridt…

De første (kunstneriske) skridt tog jeg i 1997. Tegninger med mudder, tusch, kul, tørpastel og knofedt. De næste skridt tog jeg i Sverige, hvor jeg i årene efter hentede granit i naturen og stenbrud, for så at skære og forme granitskulptur med vinkelsliber.

Rejsen gik videre til træskulptur med motorsav – meget store, helt små, alle sanselige fyldt med knaster. Lysten til at lave brugbare træskulpturer tog mig videre i forsøget på at forene træskulpturens finurlighed med design og funktionalitet. En lang, sej og meningsfuld rejse med unika møbeldesign, anerkendelser og stejle trin, stoppede jeg op i 2019. Tid at puste ud, holde pause og genoplade kreativiteten, for så at fortsætte vandringen.

I foråret 2021 fandt jeg en ny ubetrådt sti og passion at kaste mig over: jernskulptur. Jeg indrettede det ene hjørne af værkstedet til en jern- og metalafdeling med nødvendig udsugning, skærebrænder, CO2 svejser og alt det arbejds- og sikkerhedsudstyr der skal til for lave skulptur i jern og design i metal til haven og hjemmet. Dygtige mennesker hjalp mig godt i gang med kunsten at skære og svejse. Nu er det sommer, de første jernplader og stålplader er blevet til kunst i jern. De er 3 meter høje, fyldt med vinger og skal stå ude for efter kort tid blive til rustne jernskulpturer. Den første skulptur i metal “den førstefødte” har fået ben at stå på. Jernskulpturen får følgeskab af 9 andre førstefødte. De skal i fællesskab udstilles på to spændende kunstudstillinger i Jylland:

Alverdens Kunst i Hjarbæk fra 24. juli – 8. august.
Flowerdays / Georginefestival på Pallisbjerg Herregård, 24. august – 19. september.

 

 

På bare 2 uger i Hjarbæk fik jernskulpturerne en smuk patina. Den ses tydeligt på “Vindblæst” på Pallisbjerg Herregård. Her er de smukt stillet op på Flowerdays lavet af Johnny Haugaard og ca. 300 frivillige. Flowerdays er åben 25. august – 19. september 2021.

 

Vil du modtage nyhedsbreve?

..og have information om nye blogindlæg, workshops, kunst og begivenheder? Så tilmeld dig her.

Som tak får du et blogindlæg og minikursus i at håndtere stilhed. 

Husk at bekræfte tilmeldingen på mail. Du kan afmelde dig igen i bunden af nyhedsbrevet.

Læs privatlivspolitikken her

Juhuu! ... Du er næsten med holdet. Check din indboks og dit spamfilter, og godkend tilmeldingen.

Pin It on Pinterest

Share This