OmBente_1
OmBente_2
OmBente_3
OmBente_4
OmBente_5
OmBente_6
previous arrow
next arrow

Om Bente Hovendal

Billedhugger & Social Kunstner.

Siden 1997 har jeg arbejdet med:

 • Kreative workshops og events med natur- og genbrugsmaterialer.
 • Skulpturelle, bæredygtige unika møbler.
 • Granit- og træskulptur med vinkelsliber og motorsav.
 • Jernskulptur med skærebrænder og CO2 svejser.
 • Tegning og udsmykning.
 • Land art.
 • Fortællinger om iværksætteri, møbeldesign og kreativitet.
 • Skær en skulptur – motorsavskurser for kvinder.
 • Installationer i natur- og genbrugsmaterialer – der er med til at gøre Verdensmål til hverdagsmål.

 

Sideløbende med det kunstneriske arbejde, har jeg fordybet mig i naturen, kreative lære- og udviklingsprocesser, undervist mennesker og dygtiggjort mig indenfor håndværk, materialer og personlig, spirituel udvikling.

Siden 2003 har jeg drevet virksomheden woodnwonder, der har base på Frederiksø i Svendborg i det 400m2 gamle snedkeri på det nedlagte skibsværft.

Min drivkraft er at inspirere og skabe rammer for, at den kreative kraft og nysgerrighed vækkes. Det er vigtigt for mig at give plads til fordybelse, arbejde i stilhed og kunne folde glæden ved at bruge hænderne ud. Selvfølgelig ved at bruge natur- og genbrugsmaterialer 🙂

Tilbage til rødderne - lidt mere om Bente Hovendal

woodnwonder er skulpturelle, bæredygtige, unika møbler. Motorsav på havnen

Iklædt skærebukser, støvler og visir starter jeg motorsaven. Jeg sætter hårdt mod blødt og lader mig rive med af styrken, præcisionen og larmen. Mine sanser skærpes og mit fokus sættes i gear, når motorlyden spiller sammen med naturens elementer. Jeg bliver mindet om at forfølge min drøm og drivkraft i at skabe endnu et skulpturelt unika…

Sangen i træet, strømmen i årerne og forgreningerne kombineret med savens skarphed, skærper min lyst til at få balance mellem råt og rundt, solidt og skrøbeligt, rustikt og subtilt.

Når den fræsende lyd af motorsaven forstummer, står stoltheden strunk tilbage, som skulpturer med tyste beretninger om naturens dynamik.

Som barn af jorden og kvinde af nutiden har jeg en mission om at bringe naturen tilbage til mennesker og give energi til vores meget elektroniske, indendørs liv.

De materialer jeg bruger, har alle haft et godt liv og er transformeret til menneskeligt brug med nænsom hånd, i respekt for naturen og livets kredsløb. Alt har en vibration og udstråler en energi, som vi kan ha’ godt af at have tæt på hver eneste dag, som supplement til højteknologiske, strømlinede byggematerialer og travle liv. For at skabe kontraster, ro og dynamik, synes jeg, det er det vigtigt at kombinere materialer og æstetik. Træ, som supplement til stål, jern, beton, plastic giver en helt særlig vibration.

Ufattelig lidt af det, der virkelig betyder noget i menneskers liv, er snorlige. Kurver, former, rynker og skæve hjørner afslører den vitalitet, som charmerer, tiltrækker og imponerer og gør en forskel i vores well being ofte strømlinede tilværelse. Jeg vil gerne, hvis mine skulpturer, workshops og events kan gøre en forskel i andre menneskers måde at se og være i verden på.

Jeg kombinerer og skaber former i så mange faconer og linjer som muligt. Kan godt garantere, at ingen af dem, er snorlige. For et værk fra woodnwonder skal være finurligt, skævt, forunderligt og skabe den kontrast og eftertænksomhed, som er nødvendig for trivsel og udvikling.

Jeg tilstræber, at være inspirationskilde til at kunne tænke, se og leve livet i tættere og dybere sammenhæng og i samspil med ‘det derude’. Samtidig er det vigtigt, at hver skulptur og hvert menneske sætter sit eget personlige aftryk, og er helt sit eget”.

 

Lidt længere tilbage.

Min kreative, kunstneriske rejse startede i 1997. Rejsens formål var først og fremmest en søgen efter rodfæste og livsformål gennem tæt kontakt med naturen. Min drivkraft var at transformere, udtrykke og videregive naturens kraft i de tegninger og skulpturer jeg lavede af papir, træ, granit og andre naturmaterialer.

I 2006 afholdt jeg de første workshops, hvor kreative processer, naturen, stilhed blev forenet og brugt til teambuilding og personlig udvikling. De blev fra starten designet til at kunne genstarte kreativiteten, rykke ved ‘plejer’, udfordre indgroede mønstre, styrke samværet og gøre en personaledag uforglemmelig og lærerig. Nogle eksempler på temaer:

 • Hvad gør dig enestående som kollega”?  Lav en fortællende skulptur som understreger dine kompetencer.(Svendborg Kommune)
 • Hvordan ser dit visitkort ud, hvis det vise, hvem du er og hvad du kan”? (Hotel Svendborg)
 • Byg en skulptur, der fortæller, hvad jeres afdeling også er gode til”? (ATP)

I 2007 lancerede jeg ”Skær en skulptur – motorsavskurser for kvinder”. Et 3 dages kursus i at bruge motorsaven og samtidig en personlig opdagelsesrejse i naturen, med kreativitet, mad over bål, morgenbad i havet og aftenhygge i skumringen. Efter 10 gode år, besluttede jeg af lukke for den kursusaktivitet.

I 2012 åbnede nye døre sig, da jeg via woodnwonder lancerede et nyt dansk møbeldesign. Idéen til designet opstod på baggrund af mit behov for at transformere skulpturelle kvaliteter til brugbare, unika møbler.

Mange nye håndværksmæssige greb, viden om træ og designprocesser skulle til, før de første møbler kunne præsenteres for Verden og pressen i 2014. woodnwonder blev taget godt imod af både nationale og internationale medier. 

Efter 4 år, besluttede jeg i juni 2018, at stoppe som møbeldesigner i woodnwonder for at finde nye kreative veje eller måske gå tilbage ad nogle af de gamle?

I medierne

Uden- og indenlandske medier har igennem tiden vist interesse samt anerkendt og omtalt mit arbejde og  produkter.
Her kan du læse artikler, se TV indslag fra kurser og indslag om design og iværksætteri samt indlæg fra inden- og udenlandske aviser, designmagasiner og designblogs om mig og woodnwonder.

Deltagerne syntes…

Anmeldelser af Bente Hovendal og woodnwonder

Morten Balle fra X-table Viborg på workshoppen "Brug hænderne - træn fantasien" maj 2017 i Viborg

Morten Balle, X-table Viborg, på workshoppen “Kreativ UDENdørs fitness”.

Referencer

Igennem 23 år har jeg solgt workshops, lavet events, kunst og kurser til:

Center for Ledelse
ATP
Faaborg-Midtfyn Kommune
DR
Hotel Svendborg
Svendborg Kommune
Holckenhavn Slot
Steensgaard Gods
Hotel Christiansminde
Sankt Helene Kursuscenter

Margrethegården
Københavns Kommune
Vejle Kommune
Ryslinge Højskole
Korsager Skole Husum
Kursuslex
Glostrup Park Hotel
Tivoli Congres Center
Odense Kommune

Flere referencer kan ses her.

Vil du modtage nyhedsbreve?

..og have information om workshops, kunst og begivenheder? Så tilmeld dig nyhedsbrevet.

Som tak får du et minikursus i at håndtere stilhed. 

Husk at bekræfte tilmeldingen på din mail. Du kan altid afmelde dig igen i bunden af nyhedsbrevet.

Læs privatlivspolitikken her

Juhuu! ... Du er næsten med holdet. Check din indboks og dit spamfilter, og godkend tilmeldingen.